Bygger Robust båtene med type ST og SL. Sveiseverksted og mekanisk verksted. Er forhandler av de fantastiske Anytec båtene i Nordland og Evinrude utenbordsmotorer.

Robust båtene ble første gang produsert i 1980. Modellene ble da laget av Kvina Auto. Produksjonen fortsatte helt frem til 2004 da Robust båt v/Ulf Pedersen overtok. Totalt er det laget ca. 400 Robust båter. De fleste av disse båtene er fortsatt i bruk.

Produksjonen i dag:
Båtene produseres fortsatt på Brattland i Lurøy og bygges etter kundenes ønsker. Ulf Pedersen (født 1971) bygger det meste av båtene selv, men leier inn hjelp ved behov. Ulf har bred erfaring med metallarbeid/sveisning og har bygget aluminumsbåter siden 1999. Totalt bygges det 5-10 båter i året.

Filosofi:
Filosofien er å bygge lettstelte bruksbåter som tåler røffe forhold. Båtene er produsert i Nord-Norge og bygget for nord-norske forhold. Båten er designet for å kunne dras opp i fjæra.

«Jeg har valgt å ikke lakkere mine båter. Jeg mener at dersom man først begynner å male og lakkere så er mye av vitsen med en lettstelt aluminiumsbåt borte. Det blir lett striper i lakken og så må man begynne å flikke på dette. Ellers er alu-båtene nokså vedlikeholdsfrie. Båtene er også utstyrt med sink anoder for å unngå at båtene ødelegges av galvanisk tæring.”

Båtbygging
Alle båtene vi bygger har CE godkjenning. Vi bygger båter i en rekke ulike størrelser fra 14 – 20 fot. Du velger selv om du ønsker tilleggsutstyr som f.eks. selvlensing, rattkonsoll, motor o.l...Les mer

Service og vedlikehold
På verkstedet utfører vi alt av vedlikehold av båter og motorer. Vi utfører også annet arbeid innen sveising av stål og aluminium. Vår spesialitet er landganger i aluminium...Les mer

bilde

Broomguiden-referanse: 100328295

Kontakt

Sted

  • Adresse Aldersundveien 462
    8730 BRATLAND
  • KommuneLurøy
  • FylkeNordland
  • LandNorge