Hva er en Gammalsaab?

Saabklubben Gammalsaabens Venner (GSV) er klubben for for alle med hjerte og interesse for Saab - uansett modell og årgang.

Slik har det ikke alltid vært. Da klubben ble stiftet i 1977 var det kun fokus på de aller eldste Saabene, totakterne. Etter hvert ble klubben utvidet til alle Saab med frihjul, dvs alle 95/96 og Sonett, samt de første Saab 99. Så kom en periode hvor vi sa at Saab eldre enn 21 år ble omfattet av klubben, slik at også 900 og 9000 var klubb-biler.

Opprinnelig var formålet med GSV å sørge for deler til de totakterne, fordi mange av medlemmene hadde totakter som bruksbil. Derfor har klubben gjennom årene bygget opp et betydelig delelager.. Vi har også mange medlemmer med teknisk innsikt som er villige til å hjelpe andre, slik at vi holder gammalsaabene på veien - Saaber er til for å brukes.

I tillegg til fokus på deler, har vi også lagt betydelig vekt på det sosiale. Som en forhenværende formann sa det: ”Saabene er ikke grunnen til at vi møtes, men en unnskyldning for å møtes!” GSV arrangerer i hovedsak to treff i året: Landstreffet om sommeren og Vintertreffet (på Dagali med isbanekjøring - slik at vi kan teste ”Vinterbilen” Saab under de forholdene den behersker aller best). Det arrangeres i tillegg lokale treff i regi av GSVs lokalavdelinger.

GSV utgir også medlemsbladet "9-Posten", som sendes klubbens medlemmer. "9-Posten" er på 64 sider og innholder Saab-relatert stoff. Bladet kommer ut fire ganger i året og er Norges eneste Saab-magasin - og helt i farger.

Største utflukt til nå var da GSV arrangerte jubileumstur i 1997 - "Saab 50 år på veien" - fra Oslo og Bergen “direkte” til Trollhättan - men VIA Nordkapp! Turen samlet deltakere med og uten familier fra hele verden - 185 biler totalt. Saab-entusiaster fra bl. a. Australia, New Zealand, USA, Israel og mange land fra Europa deltok. Bilene var fra Saab 92B (1955) til de helt siste modellene. Kun en bil måtte bryte!

bilde

Vi er ca. 700 medlemmer i GSV - og vil gjerne ha flere Saab-interesserte med i klubben. Frister det å melde seg inn?

Bli medlem

Det koster 400.-/året å være medlem.

Broomguiden-referanse: 100328500

Kontakt

Sted

  • Adresse Kringlevegen 11
    3684 NOTODDEN
  • KommuneNotodden
  • FylkeTelemark
  • LandNorge